söndag 12 maj 2013

Blomma

Jag är bara hemmavid nu några dagar efter att ha vurpat med cykeln, slagit i knät och stukat vristen. Sämre väder kunde man ju dock haft! Var ut med P på en körtur idag i byn och körde förbi ett litet lokalt växthus med blommor. Var tvungen att fara tillbaka sen och hämta några pioner och violer. Billigt måste jag säga - endast 60cent per blomma. T.ex i Malax kostade de 1€/st.

Är himla stolt över mina petunior som växer så det knakar. Ena blommar redan. Projektet nu är att Kaj ska bygga två stora fyrkantiga blomlådor som ska stå på gräsmattan. En full med blommor och en med örter, salladsblad, pumporna, melonerna och paprika. Har redan hotat katterna om de gräver upp mina växter som ifjol. Det blir stryk!! Näe.. men dom kan ju faktiskt skita på nåt annat ställe än i min rabatt skrällen!! 

Vi har sen blivit med en till inneboende. Mammas häst Topi har flyttat hit. Det går ganska bra, de har lugnat ner sig. Kalle har lite svårt att acceptera att det kommer en annan karl och ska ta hans tjej, men det blir bättre. P och Topi har vi motionerat ihop redan så det går bra. 

Fåren flyttar hit om några veckor igen för att agera gräsklippare. Hagen där de gick i fjol är jättefin i år. Det blir hästarnas beteshage. Smörblommorna som regerade förra året orkar knappast blomma igen efter att fåren gnagat ner ändå till rötterna. Får är superbra upprensare av mark. Mycket bättre än då vi harvade hagen för några år sen. Sen är dom oftast sociala och snälla.

Petunia Blackberry. Min första blommande växt från scratch! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar